SNOEPERSBUFFET CENTRE
WITTE WIJNEN
MENETOU-SALON 2004
Le Prieuré de St. Céols (Jacolin)
Mooi, expressief aroma, vooral citrus. Heel fris in de smaak met retronasaal dezelfde mooie fruitgeuren als in de neus. Elegante en tegelijk smaakrijke wijn.
SANCERRE BLANC 2003
Laloue Serge à Tauvenay "cuvée reserve silex"
Mooie expressie in de geur, delicaat, zeer fijn en zuiver. Elegantie en fijnheid in de mond, fijne minerale toets vanwege zijn silex terroir, wat floraal en fijne fruitigheid, zelfs wat tonen van cassis. Rijke, intense en prachtige wijn.
POUILLY FUME 2004
Dagueneau à St. Andelain "Blanc fumé de Pouilly"
Van de “paus” en enfant terrible van Pouilly fumé. Vanaf 2004 vervangt deze cuvée de « En chailloux ». Jammer genoeg was deze wijn nog té jong om er nu al van te genieten. Zeer droog overkomend, sterk getypeerd maar met nog vele zuren. Je proeft de smaakrijkheid maar de wijn moet nog volledig ontplooien. Zijn befaamde “silex” en “pur sang” van 2004 moesten nog gebotteld worden.
RODE WIJNEN
BOURGOGNE EPINEUIL 2003
Brossolette J.J.
Prachtig voorkomen voor deze « kleine wijn ». Zeer intense kleur met nog paarse tint. Gestoofd rood en zwart fruit in de geur. Volle smaak, fruitig en met nog duidelijk wat tannine. Zijn jeugdigheid was echter geen probleem bij de pâtés waar hij een mooie begeleider vormde.
SANCERRE ROUGE 2003
Cirotte à Bué (Domaine la Croix St. Laurent)
Mooi intens rode kleur. Mooi charmante geur, goed pinot getypeerd, vooral tonen van krieken. Mooie zuivere en fruitige smaak met bovendien een aangename frisheid. Versmolten fruitige afdronk voor deze zeer geslaagde wijn.
BOURGOGNE IRANCY 2003
Caves Bienvenue à Irancy
Intense donkerrode kleur met paarse tint. Vooral gestoofd fruit in de geur. Volle, rijke smaak waarin de fruitigheid benadrukt wordt. Is krachtig, rond en toch ook niet zwaar, waardoor hij zijn charme en typiciteit als Bourgognewijn behoudt en charmerend uit de hoek komt. Kan gerust nog vele jaartjes mee.
COTEAUX DU GIENNOIS 2003
Langlois Père et Fils à Pougny "Champ Galant"
Toch wel de verrassing van deze avond voor deze, bij de meesten, nog redelijk onbekende appellatie. Mooie jonge, intense donkerrrode kleur. Heel fruitig overkomend in de geur. Vooral rijpe zwarte en rode fruittonen (ook wat cassis en iets zoethout); volle, rijke smaak, evenwichtig en met mooie afdronk.
BOURGOGNE IRANCY 2002
Charriat R & W à Irnacy
Mooie, rode kleur, uiteraard niet zo intens dan de vorige wijnen die alle van het jaar 2003 waren. Deze Irancy bewijst waarom deze gemeente al zo lang een mooie reputatie heeft. Deze meer typische Bourgognewijn is heel fijn in de geur. In de smaak komt hij perfect harmonisch over met charmante fruitige pinotsmaken, geruggesteund door een fijn zuurtje en een heerlijke afdronk.
GERECHTEN
Hierbij een overzicht van al de geproefde specialiteiten die er een uitzonderlijk en rijkelijk buffet van maakten. Ze werden rechtstreeks aangekocht bij producteurs die er ter plaatse voor bekend zijn het neusje van de zalm te maken. Met respect voor zowel het artisanale als het hygiënische.
Zij werden dan ook in perfecte omstandigheden meegebracht om ze hier op hun best volop te proeven.
Domaine de Sazy (Millet) in Crézancy- en- Sancerre
« Le Bonheur est dans le pot » à Jussy ( bij Coulanges les Vineuses)
Foie gras
Rillette de Poulet
Chutney de Figues
De specialiteiten van charcutier « LABAIE » in La Celle –sur- Loire :
Pâté de campagne
Pâté de LapinTête persillée
Pot au feu de Tripes à l’Ancienne (stoofpotje van pensen op grootmoeders wijze)
Andouillettes (lichtjes gegrild)
Beenhouwerij P en M BIGOT in Sancerre:
Galantine de Canard
Jambon de Sancerre
Saucisson (Charcutier Labaie)
Domaine Noëlle en J.P Cantin « VIEU CHAMP » in La Celle –sur- Loire :
Geitekaasjes frais- demi sec en sec